Den Nye Tid i praksis – samskabelse på et nyt niveau

Den Nye Tid i praksis – samskabelse på et nyt niveau

Sammen med min kæreste har jeg lejet en kolonihave hvor jeg vil øve mig i at bruge de redskaber og fremgangsmåder som en dag forhåbentlig bliver almen praksis for mennesker i deres samarbejde med naturen (se visionen). Jeg vil dele løbende her, så de ting jeg overvejer og gør måske kan inspirere andre til en anden måde at arbejde i og med naturen ♥

Kolonihaven er en vild grund med en gammel faldefærdig skurvogn, et lille skur og en lille terrasse (der har set sine bedre dage) i forbindelse med skuret. Grunden har stort set stået uberørt i over 10 år, hvilket er perfekt for os der ønsker en så økologisk og uberørt grund som muligt. Sidste år var den dog lejet ud, men det eneste der blev gjort der var at græsset blev slået.

Da vi så på grunden var den dækket med 1/3 brændenælder og 2/3 vild græs mv. Alt oppe i en højde på 50 cm. I forbindelse med at vi har overtaget den, bliver alt dette slået ned af foreningen, så vi kan komme til at arbejde med jorden. Ligeledes forpligter vi os nu til at have en “ordentlig” udseende have, så længe vi lejer denne.

I virkeligheden bryder jeg mig ikke om at foretage så store voldsomme ændringer i et allerede eksisterende økosystem med naturligt trivende væsener, men som et kompromis gik vi ned et par dage før og kommunikerede med plantevæsenerne, fortalte dem hvad der skulle ske, og opfordrede dem til at trække deres energi tilbage, så det ikke bliver så stort et chok for dem at blive slået ned. Selv om plantevæsener kun har en mindre del af deres bevidsthed her i det fysiske, kan vi hjælpe dem med at bede dem om at trække deres energi lidt tilbage, når vi på forhånd ved at der skal ske voldsommere ændring i deres område og økosystem.

Jeg har også haft kontakt med områdets naturdeva, og blevet inspireret til nye og lidt anderledes måder at dyrke på, men kun i glimt, så det kommer der mere om når vi når dertil.

Nu er vi gået i fuld gang med forspiringen herhjemme. Selv om det er lidt sent at vi har fået grunden, så har vi haft “heldet” med os ved at det har været så koldt et forår, så vi stadig kan nå at så de fleste ting. Ihhh hvor jeg dog bare glæder mig 😀 ♥

Herunder kan du se billedet af den vilde have som den så ud da vi var og kigge på den første gang 😀

Haven inden vi går i gang

 

2 Replies to “Den Nye Tid i praksis – samskabelse på et nyt niveau”

  1. Kære. Lykke med haven, glæder mig til at se jeres påvirkning og udviklingen af en alternativ have

  2. Hej Thirajane. Nu fandt jeg det. Jeg gik også i gang med min have (det nye sted) i foråret. Med at kontakte havens sjæl, indvie den osv. på det indre plan. Jeg havde købt en bog, der hed “Garden Awakening” og fulgte trinene der. Senere gik jeg så i gang med at finde bi-venlige og sommerfugle -venlige planter, som passede ind i haven og lavede nogle områder til vild eng. Jeg begyndte også at studere lidt biodynamisk havebrug og købte så-kalenderen for at følge planeternes rytmer. Man sår blade (spinat, rucola osv ) på blad dage og blomster på blomsterdage osv. Det hele er kun i sin begyndelse (små skridt) men det er skønt at lave en hellig have, så jeg følger gerne med i dine skridt. Hvordan kontakter du f.eks havens deva? Knus, Karajaal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *